GLS Netherlands investeert in nieuw depot Zwolle

UTRECHT, 5 oktober 2005 - GLS Netherlands, de op twee na grootste dienstverlener van Nederland in pakketdistributie en expresdiensten, groeit hard. Reden genoeg om te investeren in een volledig nieuw depot in Zwolle, hét scharnier tussen de randstad en het Noorden. De verhuizing van het pand van de Boerendanserdijk naar Hessenpoort staat gepland voor begin februari 2006.

Aansluiting A28
"Met de nieuwbouw hebben wij onze capaciteiten aangepast aan de groeiende behoefte in de regio. In de afgelopen drie jaar hebben wij in de regio Zwolle ons pakketvolume meer dan verdubbeld", aldus Aart Bon, algemeen directeur van GLS Netherlands. Het nieuwe depot is gelegen op het industrieterrein Hessenpoort. Daar profiteert het pakketsorteercentrum straks van een directe aansluiting op de A28.
In het nieuwe sorteercentrum in Zwolle zetelt ook het regiokantoor Noordoost, vanwaar onder meer de verkoop en administratie gedaan wordt voor de GLS-vestigingen Groningen, Leeuwarden, Zwolle en Enschede. De nieuwbouw gaat werk bieden aan zo'n 100 medewerkers. De verhuizing vanaf de Boerendanserdijk naar de Hessenpoort staat gepland voor begin februari 2006.

Wethouder: "GLS goede toevoeging"
De gemeente Zwolle is blij met de komst van de GLS-vestiging op industrieterrein Hessenpoort. "Allereerst is het heel goed dat de bestaande vestiging in Zwolle zo de ruimte krijgt voor vernieuwing, concentratie en uitbreiding. Zo heeft een belangrijke werkgever in Zwolle nieuw perspectief gekregen", aldus Martin Knol, Wethouder Economische Zaken. "Verder is de komst van GLS Netherlands kwalitatief een mooie toevoeging aan Hessenpoort. Het bedrijf past ook goed in de profilering van Hessenpoort als logistiek centrum in Noordoost Nederland. We willen het scharnier zijn tussen de randstad en het Noorden. Dat moet je dan wel goed faciliteren. Met dit nieuwe terrein dat speciaal voor bedrijven als GLS is gerealiseerd, maken we dat waar."

Snel en veilig
Algemeen directeur Bon van GLS Netherlands: "Met het nieuwe pand zijn we straks in staat in regio Zwolle en het Noorden van ons land onze klanten nog beter te bedienen. We hebben de nieuwste automatische pakketsorteerinstallatie tot onze beschikking, die een capaciteit heeft voor het verwerken van 20.000 pakketten per dag. Bovendien zorgen we met ons state-of-the-art pakketvolgsysteem en een krachtig alarmsysteem voor de grootst mogelijke veiligheid in het gebouw en op het terrein." Beide behoren inmiddels in alle nieuwe depots van GLS Netherlands tot de norm. Bon: "Elk pakket wordt van binnenkomst tot aan het bestelvoertuig met een camera gevolgd en vastgelegd." Tot slot voldoet het pand ook qua arbeidsomstandigheden aan de modernste eisen.

25 jaar groei
Het is dit jaar precies 25 jaar geleden dat GLS Netherlands begin 1980 haar eerste pakketten afleverde, toen nog onder de naam Nederlandse Pakket Dienst (NPD). Sinds mei 2000 is de voormalige franchisegroep Nederlandse Pakket Dienst een volle dochter van General Logistics Systems (GLS). Het pakketdistributiebedrijf is daarmee veranderd van een samenwerkingsverband van franchisebedrijven in een vanuit het hoofdkantoor in Utrecht centraal geleide onderneming. GLS Netherlands is inmiddels nummer drie op de Nederlandse pakket- en expresmarkt. Het scala van diensten omvat niet alleen pakketdistributie en expresservices, maar ook de verzending van stukgoed en warehouselogistiek. "Ondanks de enorme groei en de toetreding tot een onderneming die met 17.700 voertuigen in 34 Europese staten actief is, hebben we één ding absoluut behouden: we werken nog steeds flexibel en efficiënt in kleine eenheden. Zo kunnen we ons concentreren op onze kernactiviteiten en onze klanten topservice blijven bieden," vat Aart Bon samen. "We leggen ons erop toe om ook in de toekomst kwaliteitsleider in de branche te zijn."

Meer nieuwbouw
Parallel aan de opname in de GLS-groep is GLS Netherlands een omvangrijk programma (totale investering 28 miljoen euro) gestart voor het optimaliseren van het nationale netwerk, kwaliteitsbewaking en verbetering van de logistieke dienstverlening.
Naast de bouw van het nieuwe depot in Zwolle wordt bijvoorbeeld het warehouse in Vianen uitgebreid met 3.500 m2, voorzien van twintig extra laaddeuren voor crossdocking en de verwerking van stukgoedzendingen. Al eerder zijn er nieuwe depots gerealiseerd in Groningen (2002), Wijchen (2002), Utrecht (2003) en Den Bosch (2005). Andere depots zijn uitgebreid en gemoderniseerd.

terug naar persberichten overzicht