Meer service voor de pakketontvanger

UTRECHT, 28 september 2007. Niet thuis wanneer uw pakket geleverd wordt? Geen probleem! Vanaf september 2007 biedt GLS Netherlands meer service: pakketontvangers kunnen het callcenter van de koerier-, express- en pakketdienst nu iedere werkdag van 08.30 uur tot 21.30 uur bereiken om een afspraak te maken voor het opnieuw aanbieden van de pakketzending. Ook kan men heel eenvoudig via de GLS-site een afspraak maken.

Als gevolg van de sterk groeiende internethandel en teleshopping stijgt het aantal pakketten dat aan particulieren wordt geleverd. De uitdaging voor de aanbieders van pakketdiensten: werkende personen die hun zendingen niet kunnen laten afleveren op de werkplek of geadresseerden die om andere redenen overdag niet thuis zijn en hun pakketten niet in ontvangst kunnen nemen.

GLS optimaliseert voor de ontvanger de weg naar het pakket. Wanneer bij de eerste aanbieding niemand thuis is, laat de GLS-bezorger een Niet-thuisbericht achter. Daarop staan naast het nummer van het pakket, het callcenternummer en het internetadres van GLS – twee mogelijkheden om eenvoudig en snel contact op te nemen.

Telefonisch bereikbaar tot 21.30 uur
De ontvanger kan zoals tot nu toe GLS bellen, hij geeft de callcentermedewerker het GLS-pakketnummer door en maakt een afspraak voor een nieuwe levering. Nieuw is dat een ander afleveradres kan worden opgegeven. Daarnaast was GLS altijd via de depots tot 18 uur bereikbaar – nu kunnen pakketontvangers ook na kantoortijd tot 21.30 uur aan het callcenter hun wensen kenbaar maken. Via internet kan zelfs 24 uur per dag met GLS contact worden opgenomen. Eén muisklik en het invoeren van de benodigde gegevens zijn voldoende om bijvoorbeeld een ander adres door te geven.

Automatische afhandeling
Om deze extra service te kunnen aanbieden, heeft GLS ook de afhandeling achter de schermen geoptimaliseerd. "Om de nieuwe levering snel en vlekkeloos te laten verlopen, zijn alle verwerkingsprocessen in de backoffice geautomatiseerd", verklaart Aart Bon, Managing Director GLS Netherlands. Na de eerste afleverpoging bewaart GLS het pakket in het depot. Zodra de ontvanger GLS op de hoogte heeft gebracht van zijn wensen omtrent de levering, worden deze volledig geautomatiseerd aan het depot doorgegeven. Zo nodig krijgt het pakket een nieuw etiket en wordt het onmiddellijk verzonden.

"Van de verbeterde service plukken niet alleen de pakketontvangers de vruchten, maar ook de afzenders", stelt Aart Bon. "Retour, herhaaldelijk opvragen van het afleveradres, opnieuw het pakket aanbieden... dat blijft de afzender nu bespaard. De ontvanger heeft bovendien zijn pakket zo snel mogelijk in handen."

terug naar persberichten overzicht